România-i țara mea – Sărbătorim Ziua României în familie

În cadrul proiectului ”România-i țara mea” am derulat împreună cu preșcolarii grupei mijlocii ”Albinuțe” și părinții acestora activitatea ”Sărbătorim Ziua României în familie”, astfel încât cei mici, gătiți ca-n zi de sărbatoare, purtând ie și ecuson național, au avut prilejul de a petrece alături de familiile lor o zi specială.

Activitatea a debutat cu primirea oaspeților (părinții), ce au luat parte la o scurtă prezentare a cunoștințelor copiilor despre insemnătatea zilei de 1 Decembrie, aceasta finalizându-se prin intonarea de către copii a imnului național ”Deșteaptă-te române!”. Copiii, însoțiți de părinții lor s-au îndreptat, mai apoi, către centrele de activitate, unde au observat materialele puse la dispoziție în vederea realizării temelor propuse. Astfel, ei au lucrat împreună la centrul Știință, unde au avut de umplut sticluțe cu orez colorat (roșu, galben și albastru), la centrul Artă, au avut de realizat tabloul propriului românaș, astfel ca trebuiau să-și aleagă o siluetă românaș / româncuță, să o lipească pe carton, să o coloreze și sa lipească în dreptul chipului propria poză, la Matematică au avut de realizat harta României, alegând figuri geometrice învățate, lipindu-le corect, în funcție de culoare, iar la centrul Joc de rol au avut de preparat covrigi de casă. La sfârșitul activității copiii au primit diplome și au servit împreună cu părinții covrigii românești.

Activitatea s-a încheiat printr-o horă a copiilor și părinților având ca suport muzical melodia ”Nu uita că ești român”.

1 Decembrie 2017

Grupa Albinuțelor – Prof. Stoian Alina

 

ÎNSCRIEREA COPIILOR ÎN GRĂDINIȚĂ PENTRU ANUL ȘCOLAR 2019-2020

Click aici pentru detalii


×


×