Istoric

Scurt istoric al Grădiniţei cu program prelungit nr. 1 Târgovişte

Grădinița cu program prelungit nr.1 Târgoviște este situată în zona centrală a municipiului Târgoviște, județul Dâmbovița, strada Căpitan Constantinescu, nr.2 Târgoviște.

Ia ființă în anul 1982 cu patru grupe de preșcolari. Trei ani mai târziu, în 1995 se introduce Programul educațional, Step By Step pentru o grupă de preșcolari.

Având în vedere rezultatele deosebite obținute, în 1997 alte trei grupe beneficiază de acest program.

În 2000 se extinde alternativa educațională Step By Step la alte două grupe, iar în 2006 și 2011 alte două grupe implementează acest program.

În prezent Grădinița cu program prelungit nr,1 Târgoviște funcționează cu opt grupe de preșcolari în alternativa educaţională Step By Step şi ea a dăinuit în timp prin profesionalism, experienţă şi dăruire.

Grădinița cu program prelungit nr.1 Târgoviște este o instituție de referință, integrată nevoilor sociale ale comunității, care realizează pregătirea de astăzi pentru viitorul de mâine și care promovează un învățământ deschis și flexibil, care să faciliteze dezvoltarea individuală a fiecărui copil, formarea sa ca cetățean activ și creativ, capabil să se integreze cu succes în viața școlară. Grădiniţa s-a dezvoltat încet prin efort, dăruire şi sacrificiu personal. Rezultatele obţinute au fost o permanentă carte de vizită a unităţii noastre şi au dus la frecventarea acesteia de către copii  atât din oraş, cât şi din zonele aflate în proximitate.

Astăzi, deprinderile şi competenţele însuşite şi achiziţiile academice ale preşcolarilor sunt un prilej de mândrie pentru toate educatoarele din grădinița noastră. Timp de peste 30 de ani am ţinut pasul cu vremurile urmărind îndeaproape Curriculum naţional şi implementând în final, Curriculum pentru educaţia timpurie.

 


×


×