Grădinița de vară – ”ZILE DE VARĂ CU SURPRIZE PENTRU CEI MICI!”

În perioada 19 iunie – 30 iunie 2023, Grădinița cu PP nr.1 Târgoviște, a derulat Proiectul educaţional ”Grădinița de vară – ”ZILE DE VARĂ CU SURPRIZE PENTRU CEI MICI!”.

Acest proiect educațional a avut ca scop derularea unui program de activități remediale, materializate în activități de învățare, care au vizat îmbunătățirea achizițiilor preșcolarilor, în special a acelora care contribuie la formarea competențelor de bază, fundamentale pentru formarea celorlalte competențe.

S-au avut în vedere, cu prioritate, activități remediale care să vizeze achizițiile care contribuie la formarea competențelor de literație și a competențelor STEM/STEAM, incluzând și activități pentru formarea comportamentelor specifice competenței „a învăța să înveți“.

Pe parcursul celor două săptămâni, preșcolarii grădiniței noastre au participat la activități adaptate la cele trei planuri ale conduitei: planul socializării, planul integrării în colectivitate, planul jocului și al activităților.

Totodată, în ziua de 29.06.2023, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu Biroul de Siguranță Școlară și cu sprijinul Serviciului Rutier au desfășurat activități în cadrul cărora preșcolarii au învățat despre realizarea deplasării corecte și în siguranță pe stradă, despre necesitatea respectării indicatoarelor rutiere și a regulilor de circulație, precum și a adoptării unui comportament civilizat pe stradă. Copiii au fost învățați totodată să nu sune în joacă la 112 și să adopte un comportament prin care să nu discrimineze alți copii cu nevoi speciale sau din alte motive.

Preșcolarii au fost încântați să descopere laboratorul rutier și autospeciala de poliție. Activitatea s-a înscris în cadrul Programelor și proiectelor naționale de prevenire a criminalității, implementate de Politia Română.

Zilele cu surprize pentru micuții noștri nu s-au terminat, ele vor continua în mod sigur pe întreaga perioadă a vacanței de vară! Dragi copii, vă dorim VACANȚĂ FRUMOASĂ, cu amintiri de neuitat, cum sperăm că au fost și cele din cadrul Grădiniței de vară!

Echipa de proiect a Grădiniței cu PP nr.1 Târgoviște

 


×


×