„MICUL CREȘTIN”- Proiect educațional în parteneriat cu Parohia Albă din Târgoviște

„MICUL CREȘTIN”- Proiect educațional în parteneriat cu Parohia Albă din Târgoviște, anii școlari 2021-2022 și 2022-2023

Grădinița cu program prelungit nr.1 din Târgoviște derulează în anii școlarii 2021-2022 și 2022-2023, Proiectul educațional „MICUL CREȘTIN ”, în parteneriat cu cu Parohia Albă din Târgoviște.

Coordonatorii acestui Proiect sunt: director prof. Nistor Georgeta Alice, prof. Țopa Ruxandra, prof. Grecu Mihaela și preotul Dincă Florin Antoniu.

Proiectul are drept scop educarea copiilor în spiritul valorilor moral-religioase, îmbunătăţirea comportamentelor prosociale, a comunicării, a încrederii, a solidarităţii şi a toleranţei reciproce. După cum se cunoaşte, copilul, încă înainte de vârsta şcolarului mic, vine în contact cu realităţi, simboluri şi manifestări religioase ale căror semnificaţii, în înţelesul lor cel mai simplu, este bine să le cunoască. Grădinița și Biserica îl ajută pe copil să cunoască îndatoririle pe care le are față de el însuși, față de ceilalți și față de tot ce-l înconjoară. Pentru a-l face pe copil să ajungă la aceste valori esenţiale ale umanităţii este necesar ca educaţia religioasă să fie începută de la cea mai fragedă vârstă, pentru că primii ani ai copilăriei sunt hotărâtori pentru evoluţia ulterioară a individului. Educația religioasă începe în familie și continuă în grădiniță, unde copiii sunt sensibilizați prin trăiri religioase puternice, își formează deprinderi de conduită, învață să-și manifeste sentimentele morale specifice unui bun creștin. Satisfăcând curiozitatea copiilor, educaţia religioasă pune accent pe latura afectivă şi face apel la sensibilitate, având dubla menire de a anula pornirile rele şi de a le cultiva pe cele bune.

Activitățile derulate în lunile noiembrie și decembrie 2021, „Roagă-te cu noi!” și „Crăciunul, sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos”, au atras interesul preșcolarilor din grupele mijlocii și mari , dăruindu-le un zâmbet frumos, un gând bun „micilor creștini”.

 


×


×